tiistai 1. tammikuuta 2013

Oikeita kysymyksiä ja vastauksia etsimässä…

On olemassa ihmisiä joita kutsutaan itsekeskeisiksi. Ajattelevat omaa etuaan ensin, joskus muiden kustannuksella.

On olemassa ihmisiä joita kutsutaan uhrautujiksi. Ajattelevat muiden etua ensin, joskus omat tarpeet unohtaen.

Itsekeskeisiä ihmisiä kutsutaan myös itserakkaiksi. Mutta onko itsekeskeisyydessä kyse itserakkaudesta? Rakkaus on pyyteetöntä, rakkaus on anteeksiantavaa kaikenkattavaa hyvyyttä. Ovatko itsekeskeiset teot tehty rakkaudesta itseään kohtaan vai tyytymättömyydestä omaa elämää kohtaan? Uskon jälkimmäiseen… Eikö siis ole kyse nimenomaan rakkauden puutteesta? Rakkauden puutteesta itseään kohtaan.

Rakkaus ei ole myöskään uhrautumista. Voivatko uhrautujan teot siten olla rakkauden tekoja? Vai olisiko kyse rakkauden etsimisestä ja rakkauden puutteesta itseään kohtaan?

Ovatko nämä ihmiset niin kovin erilaisia? Molemmat hakevat ja kaipaavat rakkautta. Itsekeskeinen ihminen hakee onnellisuutta ja rakkautta tekemällä itsekkäitä tekoja. Uhrautuja hakee onnellisuutta ja rakkautta tekemällä tekoja, joiden kautta saisi hyväksynnän ja sitä kautta onnellisuuden ja rakkauden tunteen itseään kohtaan muiden ihmisten välityksellä.

Tavoite on sama, reitit täyttymystä kohtaan vaan erilaisia. Tämä tavoite on yleensä tiedostamaton. Tyytymätön olotila toimii moottorina. Halutaan päästä irti tästä tyytymättömyydestä, etsitään keinoja jotka veisivät kohtia parempaa oloa. Halutaan jotain enemmän, vaikkakaan ei tiedetä mitä se ”enemmän” on. Kyse on rakkaudesta, tai tarkemmin, sen puutteesta.

Itsekeskeisyys ei ole itserakkautta, päinvastoin. Nämä ihmiset usein ovat toivottoman tyytymättömiä omaan elämäänsä ja hakevat onnellisuutta ja hyvää oloa. Sama pätee uhrautujiin. Kuinka voisi rakastaa itseään, jos ei rakasta elämäänsä? Kuinka voisi rakastaa muita, jos ei itseään?

Näillä ihmisillä on oikea tavoite. Rakkaus itseään kohtaan on avain onnellisuuteen. Miten tavoitteeseen pääsee? Kuinka oppia hyväksymään oma elämänsä ja sallia itselleen epäonnistumiset ja virheet? Kuinka voisi nähdä onnen itsessä ja sen jälkeen myös ympärillä? Kuinka rakentaa elämä, josta unelmoi?

Jokainen ansaitsee hyvän elämän. Kaipasit sitten elämyksiä, hyvää ihmissuhdetta, hyvää mieltä tuovia esineitä ja välineitä näiden hankkimiseen. Ei ole itsekeskeisyyttä tavoitella taloudellista riippumattomuutta. Jokaisen unelmat ovat erilaisia ja jokainen ansaitsee unelmiensa elämän. Se ei ole ahneutta, sillä ei asioiden ja onnellisuuden haluaminen ole muilta ihmisiltä pois. Päinvastoin voit rikastuttaa myös muiden elämää, kun elät itsellesi täydellistä elämääsi. Raha tai välineet eivät itsessään kuitenkaan tuo onnea, vaan onnellisuuden juuret ovat juuri tässä: itsensä rakastamisessa ja hyväksymisessä.

Kuinka sitten rakastaa itseään? Asia on ja ei ole yksinkertainen; et voi pyytää tai pakottaa itseäsi tekemään niin. Rakkaus ei tule käskemällä. Usko, luottamus ja hyväksyntä vievät rakkauteen. Olet matkalla, jossa voit rakentaa elämästäsi sellaisen kuin haluat. Voit hyväksyä keskeneräisyytesi ja rakastaa elämässäsi olevia onnellisia asioita. Rakkaus elämääsi kohtaan on reitti rakkauteen itseäsi kohtaan. Rakkaus on tunne, jota et voi perustella järkesi avulla. Ota vastuu elämästäsi, mutta anna anteeksi itsellesi ettet ole vielä valmis tai että elämäsi ei ole vielä valmis.

Vain sinä voit vaikuttaa siihen miltä elämäsi tuntuu ja näyttää. Et tarvitse siihen ketään muuta kuin itsesi. Kun ymmärrät elämäsi olevan rakkautesi arvoinen, voit tuntea rakkautta niin itseäsi kuin muita kohtaan. . Tien viittana toimivat epäkohdat elämässäsi. Ne eivät ole elämän epäoikeidenmukaisuutta vaan päinvastoin elämän tarjoamia rakkaudellisia neuvoja, asioita joihin sinun tulisi kiinnittää huomioita, jotta pääsisit kohti oman elämäsi täyttymystä.

Tunne elämän hyvyys ja voit huomata askel askeleelta pääseväsi kohti hyvää oloa, onnellisuutta ja rakkautta. Nauti elämästäsi, nauti matkastasi kohti unelmiasi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti