keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Heippa vaan!

Jokin toi tähän koneen äärelle ja kirjoittamaan vaikka päässä ei juurikaan ajatuksia ole. Se on hyvä asia sinänsä, koska olen yrittänyt taas tänään tyhjentää useampaan otteeseen tätä päätäni joka on ihan liian täynnä ajatuksia... Tuntuu kuin jokin sisälläni välillä ihan härnäisi itseäni. Kun keskityn tähän hetkeen, niin jostain putkahtaa sama turha ajatus toistona ja taas toistona... hmmm... tarvis ehkä tehdä jotain ;)

Tein itselleni kaksi energiahoitoa perättäisinä päivinä ja sen kyllä huomaa. Energia on surrannut päässäni liiaksi asti. Pari päivää taukoa hoitojen välillä on kyllä ehdottomasti tarpeen. Huomiseksikin olen sopinut vaihturihoidon. Täytyypä katsoa huomenna, onko se järkevää. Pitäisi vaan saada vaadittavat hoidot tehtyä ennen kakkos kurssia, joka on reilun viikon päästä. Kiirettä pukkaa... Täällä olis muuten tarjolla yksi kaukohoito ensimmäiselle halukkaalle!

Pohdin eilen omaa matkaani tässä elämässä. Olen ihmetellyt, miksi itselläni ei ole tullut matkani aikana paljoakaan negatiivisia asioita vastaan. Olen nimittäin huomannut ympärilläni olevista ihmisistä, että yleensä henkinen kasvu tuo monille ihmisille sitä suurempia ongelmia vastaan, mitä enemmän kasvua tapahtuu (tämä nyt ihan raaka yleistys, joka ei todellakaan päde kaikkien kohdalla). Sillä kun matkaa eteenpäin, niin kykenee käsittelemään isompia asioita sortumatta (karmisia esimerkiksi).

Itselläni ei ole kuitenkaan tullut tällaista tilannetta vielä eteen. Olen kyllä kokenut sen, kun olen esimerkiksi käynyt meditaatioilloissa tai vaikka hoidossa, niin ennen ko tapahtumaa olo on ollut kiukkuinen tai olen ollut haluton edes menemään koko tilaisuuteen (egon vastustusta luultavimmin). Tämä tunne on kuitenkin yleensä väistynyt nopeasti. Olen kuitenkin kuullut monilta, että vastaavat henkiset tilaisuudet tai hoidot ovat nostaneet heillä monenlaisia emootioita pintaan. Olenkin miettinyt, koska olen itse oikein valmis ottamaan vastaan niitä vaikeita asioita? Ja olenko niin matkan alussa, että en kestä vielä mitään?!


Jaoin tämän asian "opettajani" kanssa ja hän totesi että "eipä se sinun elämäsikään monen ulkopuolisen silmin niin helpolta näytä". Oivallus!! Aivan, niinhän se todella on: asiat ovat juuri kuin ne itse ottaa! Jos koen elämäni vaikeaksi ja koen että minulla on jatkuvasti ongelmia, niin silloinhan niitä riittää. Mutta jos en kiinnity ongelmiini ja hiukan vaikeampiin asioihin elämässäni, vaan annan niiden lipua ohi, ne ovat huomattavasti helpompi kestää ja päästä yli.

Toivottavasti tämän surraavan pääni sisältä tuli hiukan edes ymmärrettävää tekstiä... Suomennosta ehkä luvassa huomenna :)

Ja integroimaan!

Iloa ja valoa!!

4 kommenttia:

 1. Heip!

  "asiat ovat juuri kuin ne itse ottaa"

  Oon tässä eron myötä/aikana huomannut kasvaneeni paljon ihmisenä. Tai ehkä alkanu tiedostaa paremmin jotain. Oon yrittäny ottaa koko tilanteen kasvun paikkana, koittanu pohdiskella asioita ja huomannu muutoksia. Haluan löytää vaikeuksista opetuksen, haluan kehittyä.

  Tulin eilen pakkaamaan tavaroita, saa nähä miten kauan tässä menee. Oon yrittäny puhua toiselle, mikä ei oo johtanu yhtään mihinkään. Hänen ei kuulemma tarvi oppia tilanteesta mitään, koska "on sellainen kuin on". Harmittaa vaan sen puolesta ja kaikkien niiden puolesta jotka mahdollisesti joutuu samaan tilanteeseen, kuin ite ja pari sen entisistä.

  Tulipas outo ja sekava viesti :)

  Miten nuo kaukohoidot tehdään ja "otetaan vastaan"?

  VastaaPoista
 2. Sorry, vastaaminen hiukan kesti, olin muutaman päivän reissussa Kroatiassa.

  Jenni, ymmärrän kyllä mitä haluat sanoa. Kyllä se kasvun paikka ja itsen kohtaaminen tulee jossain vaiheessa myös sille toiselle eteen. Asioita ei voi aina vain sivuuttaa ja sivuuttaa. Ikävää, ettei hän ollut valmis kohtaamaan itseään vielä ja nyt kaikki päättyi niin...

  Mutta tosi hienoa, että kykenet ajattelemaan asioista noin. Siten pystyt pääsemään helpommin yli vaikeista asioista ja kehittymään itse :)

  Jos haluat kaukohoidon, voidaan vaan sopia aika, jolloin otat rennon asennon rauhaisessa paikassa. Sitten vain olet ja otat vastaan, mitä lähetän. Hoito kestää noin tunnin.

  VastaaPoista
 3. Voi hitsit, nyt vasta huomasin tän lukea - kaukohoito kelpais mullekin - anytime ;)

  Hienoja ja mielenkiintoisia ajatuksia. Itselläni on ollut paljon "egon vastustusta". Itseä on tooosi helppo huijata, hukuttaa puuhasteluun ym. käsittelemättömät asiat. Voi uskotella itselleen - ja puhun nyt itsestäni! - että "ei ole mitään käsiteltävää, olen valmis, kaikki on hyvin". :/

  Toisaalta "kaikki ongelmat on tietoisuuden ongelmia". olisiko karma vain tämän tajuamisen puutetta=että milloin tahansa voi vapautua "ongelmista"?

  VastaaPoista
 4. Voisin sanoa ihan samat sanat! Välillä heilahtaa rankasti siihen suuntaan, että ego kuvittelee olevansa valmis mihin tahansa koitokseen ja taas toisaalta välillä käpertyy sisäänpäin "minusta ei ole vielä mihinkään" -tyyliin. Mutta kultainen keskitie tässäkin on hyvästä, ei oleta olevansa jo täysin valmis, mutta ei myöskään alenna itseään :)

  Niimpä, voi olla ihankin juuri noin (karmasta). Onko toisaalta edes olemassakaan mitään ongelmia. Nehän syntyvät sisällämme ja itse luomme ne. Kun sen hyväksyy täysin, eikö ongelmatkin silloin lakkaa olemasta?

  Voin Tuuli tehdä sinulle hoidon. Huomenna alkaa kakkoskurssi ja sielläkin on paljon kotitehtäviä... ;) Loin itselleni sähköpostiosoitteen: sadunmaa@gmail.com. Pistä sinne postia, niin katsotaan sopiva aika.

  VastaaPoista