lauantai 4. joulukuuta 2010

Mitä rakkaus tekisi?

Jos olisin puhdas rakkaus, miten suhtautuisin kanssa ihmisiin? Jos rakastaisin kaikkea samanarvoisesti. Jos ymmärtäisin, että jokainen tunne mikä minulla on toisia ihmisiä tai muuta elämää kohtaan, on tunne myös minua itseäni kohtaan. Kavahtaisinko vastaantulevaa haisevaa pultsaria, jos olisin rakkaus? Vai katsoisinko lempeästi, rakastavasti hänen kulkuaan?

Kaikki mitä ajattelen, kaikki mitä teen, kaikki mitä tunnen. Se on minun maailmani. Minä rakennan itse oman maailmani. Vain minä itse voin siihen vaikuttaa. EI KUKAAN MUU. Kukaan muu ei voi vaikuttaa mitenkään minun maailmaani, ellen minä sitä anna tehdä.

Jos minun elämäni on epätyydyttävää, olen siihen itse syypää. Jos olen onnellinen, olen minä tehnyt itse itsestäni onnellisen. Jos olen flunssan kourissa, siihen ei ole syynä kylmä pakkaskeli tai kassajonossa päin aivastellut kohtalotoveri. Jos minulla on syöpäkasvain, olen myös sen aiheuttanut ihan itse itselleni.

Mutta jos olisin rakkaus, en tekisi itselleni tuskaa, en sairauksia, en ikäviä ajatuksia.

Miksi sitten teen väkivaltaa itselleni? Miksi en arvosta itseäni tarpeeksi? Ymmärränhän sen, että ilman arvostusta ja rakkautta kaikkea ympäröivää kohtaan olen hukassa. Kuljen väärään suuntaan vaikka tiedän oikean tien. Miksi? Miksi taistelen itseäni vastaan?

Pysähdyn. Otan haparoivan askeleen oikeaan suuntaan.

Mitä rakkaus tekisi?

Ajattelen rakkauden kautta. Olen rakkaus. Rakastan maailmaani. Rakastan läheisiäni. Rakastan itseäni. Rakennan maailmastani rakkauden planeetan. Askel askeleelta.

Tule sinäkin mukaan <3

4 kommenttia:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=o7iJdF1lv1E&feature=related
    hei satu. minä tässä, tuo anonyymi tuossa :) tykkään lukea tätä blogiasi, tai siis rakastan, nii oli pakko lisätä itteni lukijaksi:) katsoin juuri tuon video pätkän ja suosittelen katsomaan sen kokonaan ainakin minuun sillä on suuri myötätuntoinen vaikutus.. sinä jotenkin tulit mieleeni tuosta, aika hupsua kun en sinua tunnekkaan!:)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kauniista sanoista! Ihanaa kuulla, että sanoillani on sinulle merkitystä! Ja kiitos linkistä :)

    VastaaPoista