keskiviikko 18. elokuuta 2010

Suklaata

Heips! Ja kiitokset lukijoikseni liittyneille <3 Kirjoittelu omaksi iloksi antaa paljon itselle, mutta sata kertaa parempi jos se voi antaa myös joillekin muillekin jotain :)

Onnistuin tekemään aikas hyvää suklaata, joten hiukan juttua siitä. Kokeilin itse ja maistelin aiemmin (mm. Heidin Raw-illassa) kookosöljyyn tehtyä raakasuklaata, mutta huomasin että se ei vain ole minun juttuni. Enään ei muuten maistu kookoskermakaan, joten sen olen jättänyt suosiolla pois.

Alla olevasta kuvasta löytyy ainekset mitä käytin eli kaakaovoita, kaakaojauhetta, kaakaonibsejä, agave siirappia, vaniljaa, cashewpähkinöitä, lukumaa, mesquite meal -jauhetta. Lisäksi lisäsin vielä muutaman gojimarjan ja rusinan. Ainekset sekoittelin mututuntumalla. Reippaanlaisesti meni makeutusta ja hyvää oli :)Pikkuapuri tuli maistelemaan jo tekovaiheessa :)


Ensin hienonsin pähkinät, nibsit ja gojit ja lisäsin ne sulatetun kaakaovoin joukkoon. Kaakaovoin raastoin ja sulatin vesi hauteessa. Lisäsin sekaan muut aineet ja kaadoin muotteihin. Yksinkertaista :)Tässä vielä otos valmiista herkuistaUskaltaudun vielä paljastamaan kasvoni. Otos on viikonlopulta ystävän hääjuhlista. Ihan normisti en noin laittautuneena aikaani vietä... ;)Aurinkoa, rakkautta ja valoa!!!2 kommenttia:

  1. Hei, kommentoin nyt vähän myöhässä. En ole varma, onko suklaa munkaan juttu - kroppani ei vain tunnu sitä kaipaavan? -, tosin en ole itsetehtyä vielä koskaan maistanutkaan! (heidin iltaan menossa :) otetaan tämä ohje nyt kuitenkin muistiin. :)

    Niin, ja oletpa kaunis! Oikein hätkähdin ;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tuuli :)

    Itse olen ollut tavallisen suklaan suurkuluttaja, mutta kookosöljyyn tehty suklaa ei maistunut. Olen yrittänyt etsiä reseptiä, jolla voisi korvata epäterveellisen suklaan ja tämä vihdoin toimi, ainakin minulla. Mutta tosiaan, jos sinusta tuntuu että et suklaata kaipaa, niin ehkäpä et tarvitsekaan sitä :)

    VastaaPoista